Een zomers tussendoortje

KUNST IN DE GROTE KERK TE EMMEN

Een uitgaanstip voor een bijzondere expositie.
T/m 7 september 2019 kunt u daar genieten van “TEGENDRAADS”
U ziet werk van zes Nederlandse textielkunstenaars: Roel Endendijk, Irma Frijlink, Hella van ‘t Hof , Ciska Jonkers, Marijke van Oostrum en Astrid Polman.

Toonaangevende hedendaagse textielkunst: zij tonen de veelzijdigheid van hun materiaal en hun unieke werkwijzen.
U treft o.a. aan grote wandkleden waarop met de naaimachine getekende bosschetsen , portretten van mensen en dingen geschilderd in naast elkaar liggende draden wol en katoen, objecten van geborduurd en uitgesneden vilt met een bijzondere schaduwwerking, foto’s bewerkt met traditioneel borduurwerk, foto’s waaraan een twist wordt gegeven met allerlei materialen e werk waarin borduursel en applicatie transparant is of tot reliëf uitgroeit.

Al deze technieken worden gebruikt om voor de kunstenaars relevante maatschappelijke en persoonlijke thema’s een plaats te geven.
Verwondering over de natuur en haar wonderlijke verschijningsvormen is een continue inspiratie, maar ook de kwetsbaarheid van de natuur en van de mens, verdriet en vergankelijkheid, het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw. Harde , zware of confronterende onderwerpen worden zacht in textiel, bijna aanraakbaar.
De openingstijden van de kerk zijn: woensdag, donderdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur.

Mocht u toch liever thuisblijven dan ik u het boek: HOMO DEUS, Een kleine geschiedenis van de toekomst, van Yuval Noah Harari van harte aanbevelen.

Douwe Jan Douwstra

Lid van de werkgroep