Leven en werk van Dietrich Bonhoeffer

Lezing in Protestantse kerk Glanerbrug over het leven en werk van Dietrich Bonhoeffer
De commissie Bezinning & Inspiratie van de protestantse kerken van Losser en Glanerbrug organiseert op zondagmiddag 20 maart 2022 een lezing door dhr. Arthur Alderliesten over leven en werk van Dietrich Bonhoeffer. Een jaar geleden stond deze lezing ook al op de agenda maar kon toen door Corona helaas niet doorgaan.

Dietrich Bonhoeffer (1906 – 1945) is voor velen de bekendste theoloog uit de twintigste eeuw. Hij staat bekend om zijn radicale opvattingen over het christelijk geloof en heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten door zijn verzet tegen het bewind van Hitler.

In zijn theologie en in zijn politieke verzet tegen het nationaal-socialisme toonde Bonhoeffer zijn geloof dat in Jezus Christus zijn kern vindt. Het rechteloos maken en vermoorden van Joden klaagde hij vroeg en vastberaden aan. Zijn weg van geloof leidde door samenzweringen heen tot zijn dood door ophanging op 9 april 1945. Zijn leven en zijn werk dagen ons vandaag de dag uit om bij kerkelijke en politieke vragen onze verantwoordelijkheid te nemen voor anderen en de wereld. Hoe actueel …

Arthur Alderliesten (1979) is manager Vrienden netwerk bij Lelie zorggroep. Eerder was hij directeur van de Vereniging tot Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). Hij studeerde bedrijfskunde, communicatie en theologie. Arthur is getrouwd en vader van vier kinderen. Hij publiceerde ‘Wandelen door Bonhoeffers gedachtengoed’ (2015), ‘Barmhartig leven. De zeven werken van barmhartigheid. Met reflecties vanuit het leven en werk van Dietrich Bonhoeffer’ (2016) en ‘Zijn als Christus’ (2020).

De bijeenkomst op 20 maart 2022 vindt plaats in de Protestantse kerk, Gronausestraat 1200 in Glanerbrug en begint om 15.00 uur. De toegang kost 6 euro (incl. een consumptie). Aanmelden wordt dringend aanbevolen: 
kaartenbeni@protestantsegemeentelosser.nl of telefonisch 053 538 3152 (Wilma ten Bolscher) Of eventueel ’s middags aan de kerk.