Overijsselse tentoonstelling ‘Al waren onze monden vol van zang’ gaat landelijk

Zondag 1 oktober 2017 vond in de Ontmoetingskerk te Zuidwolde de opening plaats van de reizende tentoonstelling ’Al waren onze monden vol van zang, gedichten en foto’s uit Kerk & Israël Onderweg’. Deze tentoonstelling bestaat uit een selectie van 11 meditatieve foto’s uit het magazine die tezamen een verhaal vormen waarin elke bezoekers zijn/haar levensverhaal kan teruglezen. De organisatie achter de tentoonstelling is de Provinciale Kerk & Israël Commissie van de Protestantse Kerk in Nederland in Overijssel.

Deze tentoonstelling is gemaakt om in de plaatselijke kerken het werk van Kerk & Israël van de Protestantse kerk in Nederland en haar magazine ‘Kerk & Israël Onderweg’ onder de aandacht te brengen. Het eerste jaar kregen de kerken in Overijssel voorrang bij het boeken van deze tentoonstelling, dit om eventuele kinderziektes er snel uit te kunnen halen. Dit eerste jaar is volgeboekt, nu willen we met ingang van het nieuwe seizoen alle plaatselijke kerken in Nederland de gelegenheid bieden deze tentoonstelling te huren. De kosten zijn € 50 euro voor 3 weken, daarbij krijgt u 150 flyers en een digitale poster. Bij het huren van deze tentoonstelling behoort ook een voorlichtingsavond waarin ook uitleg gegeven wordt over het ontstaan en doel van deze fotoserie. Deze avond is bij de kosten inbegrepen, afgezien van de reiskosten van de informant. Op die avond wordt dan dieper ingegaan op het Kerk en Israël werk van de Protestantse Kerk in Nederland Wilt u de tentoonstelling eerst eens bekijken dan kunt u bij ds. Reinier Gosker e-mail: reiniergosker@gmail.com een lijst met adressen krijgen waar en wanneer de tentoonstelling gehouden wordt. Ook kunt u voor alle vragen omtrent de huur, de organisatie, vervoer e.d. bij hem terecht.

Onze ervaring tot nu toe leert dat het huren van deze tentoonstelling het beste past binnen het Toerustingsprogramma van uw kerk zodat het meegenomen kan worden in het programmaboekje en de PR voor het nieuwe seizoen.