Susannah Heschel op bezoek

In januari 2020 bezoekt prof. Susannah Heschel Nederland. Zij is de dochter van Abraham Joshua Heschel, een van de vooraanstaande Joodse denkers uit de 20e eeuw. Zelf heeft Susannah Heschel zich als hoogleraar Judaica gespecialiseerd in de dialoog met het christendom. Zij publiceerde onder andere over de Duitse protestantse kerken in de nazitijd, alsmede over jodendom en islam.

Het volledige programma is hier te downloaden.

DEZINNENHet bezoek start op vrijdag 11 januari met een lezing in Den Haag. DEZINNEN, katholiek netwerk voor inspiratie en dialoog, en de Liberaal Joodse Gemeente Den Haag zijn gastheer en gastvrouw. Een lezing met als titel ‘The Role of Jesus and Paul in Shaping Modern LJG Den HaagJewish Theology’ geeft prof. Heschel in de Glazen Zaal bij de Haagse synagoge. Aanvang 20:15 uur. Toegang € 5. Aanmelden en betalen is noodzakelijk via de website van DEZINNEN.

Op zondag 12 januari komt prof. Heschel  naar Groningen.

’s Middags is prof. Heschel te gast in de Synagoge in Zuidlaren. Daar gaat zij in gesprek met deelnemers aan het Pastoresleerhuis Zuidlaren en andere leerhuizen die zich verdiept hebben in werk van Abraham Joshua Heschel. Ook zal zij spreken over haar eigen onderzoek naar de Deutsche Christen in de nazi-tijd. Belangstellenden welkom. Aanvang 14:30. Toegang € 10. Aanmelden is noodzakelijk via email: m.grashoff@kerkenisraelnoord.nl. Betalen per bankoverschrijving, waarvoor instructies volgen na aanmelding.

PThU’s Avonds verzorgt prof. Heschel een lezing in de Synagoge aan de Folkingestraat met als titel ‘The Role of Jesus and Paul in Shaping Modern Jewish Theology’. Aanvang 19:30 uur. Toegang vrij voor iedere belangstellende. Aanmelden is noodzakelijk via de website van de PThU.

Tot besluit van het bezoek geeft prof. Heschel op maandag 13 januari een gastcollege in Nijmegen met als titel ‘Feminism in Judaism and Islam’, waarbij de Utrechtse godsdienstwetenschapper Margreet van Es het tweede deel verzorgt. Naderhand gaan zij over het onderwrp in discussie met de Nijmeegse filosoof Marcel Becker. Radboud Reflects is gastvrouw voor deze bijeenkomst die plaatsvindt in Theatre Hall C van het Erasmusgebouw. Aanvang 19:30 uur. Toegang € 7,50. Aanmelden en betalen is noodzakelijk via de website van Radboud Reflects.

Houd een oog op deze pagina voor updates over dit bezoek!