Tentenkamp

Kerk In Actie heeft een advent- en kerstproject: Geef Licht!
Het reikt allerlei ideeën aan om gemeentes betrokken te maken voor Vluchtelingenwerk. Vluchtelingen in hun kamp Moria? Hoe kunnen we daar een beetje licht geven?

In onze gemeente doen we met een paar aangereikte ideeën mee, bijvoorbeeld voor kindernevendienst een adventsprojectproject en ook een tentenkamp op 10 december.
In de donkere tijd naar kerst toe gaan wij een vluchtelingentent neerzetten bij de kerk. En op het veld daaromheen kunnen tieners hun tenten erbij zetten om de nacht door te brengen. Zij zullen er de kou doorstaan, zoals ook vluchtelingen zich daar niet tegen kunnen beschermen. Voor deze nacht kunnen ze zich laten sponsoren voor Vluchtelingenwerk.

Het is niet zomaar een sponsoractie. In het jodendom viert men loofhuttenfeest. Leven in loofhut, een soort van tent. Rabbijn Evers zei over dit wonderlijke gebruik:
in de loofhut voel je je een beetje een vluchteling, en dat is goed.
Wie zich vluchteling voelt, kijkt wel uit vluchtelingen te beledigen. Dat verbiedt de bijbel.

Zo hopen wij ook dat onze tieners, in het doorstaan van de kou zich een beetje vluchteling zullen voelen, met meer begrip en compassie. Een nachtelijke levensles.

Remko Veldman, predikant PG Oud Avereest – Balkbrug

(lid Classicale werkgroep KIOF)