Voorbereiding Israëlzondag 2021 door ds. Bart Trouwborst

In de Ichtuskerk van Lemele werd maandag 20 september door de Classicale Kerk en Israël Werkgroep Overijssel-Flevoland een voorbereidingsavond gehouden voor de Israëlzondag op 3 oktober a.s.
Ds. Bart Trouwborst uit Nieuwleusen gaf uitleg over de door de PKN aangegeven lezingen https://www.protestantsekerk.nl/ideeenbank/preekschetsen-israelzondag/ met name Maleachi 2:10-16 en Exodus 34: 4-9. De Maleachitekst gaat in op de ins en outs van een Joods huwelijk of breder genomen op de relaties tussen mensen onderling en tussen mensen en de Eeuwige.
In Exodus hakt Mozes twee nieuw stenen platen uit, de eerste twee had hij immers vernietigd bij het zien van het Gouden Kalf dat het volk had laten maken omdat het zich zonder God en Mozes verloren voelde.
Ds. Bart Trouwborst gaat o.a. in op de Godsnaam: Elohiem met als betekenis rechter en de ontfermende nabijheid van de ENE.

Voorbereiding Israelzondag 2021 Bart Trouwborst Maleachi 2 en Exodus 34