Drs. Bep Spijker, Garrelsweer

Portretfoto BepDrs. Bep Spijker, geboren in Amersfoort, 1951. Na een carriere in de gezondheidszorg en het onderwijs studeerde zij theologie aan de Theologische Universiteit van de Protestantse Kerken in Kampen. Doctoraal examen in 2005 (doctoraalscriptie: de verlosser van Israel. Exodus 2 in vertaling en vertelling). Zij diende de NH gemeente van Oude Pekela en Wedde. Vanaf 2007 – heden is zij predikant van de Prot. Gem. Garrelsweer – Winneweer – Wirdum (Gn).

Als voorzitter van de werkgroep Kerk & Israel, classis Winsum is zij geregeld te gast op Israëlavonden. Zij is een warm pleitbezorgster voor het vieren van Israëlzondag. Jaarlijks brengen zij en haar man, enige weken werkend in Israël door. Sinds 2010 lid van de Provinciale Werkgroep Kerk en Israël van de PKN Groningen / Drenthe. Gehuwd en moeder van vier kinderen. Grootmoeder van Alische.