Wolter Doosje

Wolter Doosje

Ik ben in september 1947 geboren in het mooie Zwartsluis, in de kop van Overijssel, waar elke twee jaar de nationale sleepbootdagen worden gehouden. De tussenliggende jaren wordt hier “Zwartsluis onder zeil” gehouden met veel oude schepen.
Ik ben in 1992 getrouwd met Klaasje van der Heide en wij hebben geen kinderen.
Toen we in 2017 in Israël waren hebben we daar ons 25 jarig huwelijksjubileum gevierd.
Na de MULO ben ik naar de UTS, afd. elektro, gegaan en bijna mijn hele leven heb ik gewerkt als elektromonteur. In de avonduren heb ik diverse cursussen gedaan zoals: Middelbaar installatietechnicus, Elektrotechnisch Installateur, Hydrauliek-Pneumatiek en vanwege mij hobby’s 1e auto-elektricien. Daarnaast nog een hele serie opleidingen, zoals basiscursus Cad-tekenen en Word en Exel.
De laatste tien jaar heb ik gewerkt als specialist E/W bij het toenmalige waterschap Groot Salland. In deze tijd heb ik nog cursussen gevolgd voor o.a. Inspecteur laagspanning 1 en heftruckchauffeur.

Vanaf september 2012 ben ik gepensioneerd en ik houd mij bezig met allerlei zaken zoals:
1. Voorzitter van de afdeling Hasselt-Zwartsluis van Veilig Verkeer Nederland.
2. Taalcoach voor statushouders, en de daaruit voortvloeiende hulp zoals dokter- en ziekenhuisbezoek.
3. Voedselbank Zwartewaterland.
4. Gespreksleider Bijbelstudiegroep van onze kerk, de Gereformeerde kerk van Zwartsluis
5. Hulp aan mijn vrouw die consulente van Israël Producten is. Dit houdt in dat we een aantal keren per jaar verkoopmiddagen organiseren in Zwartsluis, Hasselt, Genemuiden, Staphorst, Rouveen en Vollenhove.
6. Penningmeester van Helpende Handen. Wij zamelen oud papier in en geven de opbrengst weg aan goede doelen.
7. Samen met iemand anders verzorg ik Beeld en Geluid in onze kerk op werkdagen bij afscheidsdiensten en huwelijksinzegeningen.

Verder hebben we samen een aantal jaren, 14 à 15 jaar, catechese gegeven aan een groepje jongeren van 12 à 13 jaar. Hierbij werd veel aandacht besteed aan Israël.
Zelf heb ik 3 maal als pastoraal ouderling in de kerkenraad gezeten.
In 2009 ben ik gevraagd om toe te treden tot de “Kerk en Israël” werkgroep. Gé Batterink is nog bij mij thuis geweest om te vertellen wat e.e.a. inhoud.
Ik ben een aantal malen in Israël geweest en interesseer mij erg voor de Feesten en lees veel over Israël.